Kategorie

Informacja

Nasz sklep oferuje bogatą ofertę związaną z zastawą stołową przeznaczoną dla hoteli, restauracji, kawiarni, firm kateringowych, stołówek, bufetów i punktów gastronomicznych. W ramach tej kategorii można znaleźć wiele akcesoriów, które są niezbędne na każdym stole. Posiadamy wszystko, co potrzebne jest do serwowania napojów, czyli szklane dzbanki i karafki (o różnej pojemności), dzbanki do wody, karafki do wina oraz odpowiednie kieliszki do wina białego, czerwonego, do szampana lub kieliszki do drinków. W sklepie Produkty HoReCa można kupić talerze obiadowe, talerze do makaronów, talerze głębokie, talerze do zup (również bulionówki), w dowolnej ilości kompletując tym samym własną zastawę stołową zgodnie z potrzebami. Wyjątkowe są talerze prezentacyjne, które wspaniale sprawdzają się podczas sesji zdjęciowych jedzenia. Jest to szczególnie przydatne podczas przygotowywania materiałów reklamowych lub promocji w mediach społecznościowych. Dodatkowo oferujemy szeroką gamę takich akcesoriów stołowych jak: sosjerki (szklane, ze stali nierdzewnej, porcelanowe), wazy, naczynia emaliowane, salaterki, półmiski. Tego typu naczynia są absultnie niezbędne w każdej restauracji, podczas serwowania śniadania, obiadu czy kolacji. Posiadamy także dużo naczyń gastronomicznych ze szkła hartowanego, pucharki do lodów oraz małe miseczki na dipy i sosy (np. guacamole).

Zastawa stołowa Znaleziono 463 produktów

Subkategorie

  • Kieliszki

    Każda gastronomia musi posiadać zestaw odpowiednich kieliszków dopasowanych swoim kształtem, rozmiarem a czasem także kolorem dopasowane do serwowanego napoju. Posiadamy wyjątkowej urody kieliszki degustacyjne; są to kieliszki o dużej pojemności, wykonane z bardzo cienkiego szkła. W takich kieliszkach sommelierzy i wielbiciele wina mogą degustować wybrany przez siebie trunek. Małe kieliszki na nóżce lub bez nóżki przydają się do podawania słodkich lub ziołowych likierów. Nasza szeroka gama kieliszków koktajlowych powinna zadowolić najbardziej wymagających klientów. Są tutaj zarówno wysokie szklanki do drinków, szklanki do koktajli o ciekawych kształtach jak i klasyczne szklanki do drinków. Żadne wesele, noworoczny lub świąteczny bankiet, doniosła uroczystość rodzinna, rocznica ślubu, zaręczyny nie może obyć się bez kieliszka wybornego szampana. Różnorakie kształty i pojemności kieliszków do wina (zarówno do wina białego jak i czerwonego) w bardzo atrakcyjnych cenach. Polecamy szczególnie kieliszki z ręcznie ciętego szkła, przywołujące klimat lat 70. W żadnej restauracji, kawiarni czy barze nie może zabraknąć małych kieliszków typu "shot" do wódki. Można wybrać kieliszek tradycyjny lub na nóżce. Obecnie w wielu restauracjach modne jest podawanie wody do picia w stosownych kieliszkach do wody. 

  • Bulionówki

    Rosół z makaronem, barszcz z kołdunami, pomidorową z ryżem, ogórkową z ziemniakami i wiele innych zup najporęczniej jest podać w bulionówce. Bulionówka to miseczka o pojemności między 200 a 300 ml, w której można podać zupę. Najczęściej w bulionówce serwowane są czyste zupy bez zbyt dużej ilości dodatków; z bulionówki, ze względu na jej kompaktowy kształt, trudno może być wyłowić cenne elementy zupy. Ważne jest, by bulionówka była biała - dzięki temu zupa prezentuje się estetycznie a kolor naczynia nie zniekształca ani widoku ani smaku zupy. Najczęściej wybierane są bulionówki białe, porcelanowe (Ambition Simple lub Ambition Desire). W naszej ofercie są też bulionówki bez uszek (atrakcyjna cenowo Ariane Brasserie czy Churchill Profile). Jeśli naszym priorytetem jest ograniczenie powierzchni przechowywania bulionówek lub jeśli kupujemy bulionówki dla kateringu, to warto rozważyć kupno bulionówek sztaplowanych (Ambition Simple czy Ambition Desire). Niektóre bulionówki, jak na przykład sztaplowana Ambition Simple posiadają własny podstawek. 

  • Dzbanki

    W ostatnim czasie polskie restauracje, podążając za trendem z zachodu, podają wodę w karafce do każdego stołu. Klienci czują się dzięki temu mile przywitani i w spokoju mogą wybrać swoje dania z menu. Jeśli restauracja decyduje się na takie rozwiązanie, musi posiadać odpowiednie naczynia do serwowania wody. Najlepszym wyborem są szklane karafki na wodę, które powinny stać na każdym świeżo przygotowanym stole. W zależności od wielkości stołu można wybrać karafkę o pojemności 250, 500 lub nawet 1000ml. W takiej karafce można również serwować wino lub poncz. Soki, lemoniady i kompoty lepiej podawać w szklanych dzbankach. Oferujemy takie pojemności dzbanków jak: 0,25l, 0,5l, 1l i 1,85l. W naszej ofercie znajdują się również dzbanki ze szkła hartowanego z pokrywką zabezpieczającą napój przed owadami. 

  • Karafki
    Karafki to wygodne i estetyczne naczynia szklane, do których przelewamy różnego rodzaju napoje lub wodę z butelek. Na stole karafki można dostosować do każdej zastawy stołowej, dlatego stały się bardzo popularne.

    W zależności od przeznaczenia karafki szklane posiadają różne kształty, przeważnie na dole są bardziej pękate i zakończone dłuższą szyjką. Mogą być również okrągłe, kwadratowe, prostokątne, beczułkowate lub wysmukłe. Szyjki są różnej długości i szerokości w zależności do jakiego służą napoju. W naszej ofercie znajdziecie Państwo karafki do wszystkich rodzajów napojów znanych producentów na rynku gastronomicznym. Jest to doskonały sposób do podawania alkoholu, napojów orzeźwiających, wody oraz coraz częściej do podawania z karafki octu i oliwy.

    Karafki do wina i wódki wyposażone są w zasadzie zawsze w szklany, korkowy lub drewniany korek zabezpieczający zawartość przed wietrzeniem. Zdarzają się również bez korków, ale proponujemy używać je tylko w przypadku kiedy jesteśmy pewni, że wino zostanie wypite w niedługim czasie. Białe lub czerwone idealnie wygląda w przejrzystej szklanej karafce, gdzie perfekcyjnie uformowana szyjka nigdy nie dopuści do kapania i zabrudzenia stołu. Wino podane w ekskluzywnej karafce nabierze szlachetnego wyglądu i uprzyjemni niejedno spotkanie towarzyskie.

    Karafki do wody oprócz funkcji użytkowej i estetycznej spełniają rolę dekoracyjną w każdej zastawie stołowej. Wszystkie karafki z naszej oferty są solidnie wykonane, idealnie leżą w dłoniach, a ich doskonała przejrzystość sprawia, że napoje w nich podane wyglądają stylowo i elegancko zarówno w czasie wizyty gości, jak również podczas obiadu lub kolacji.
  • Talerze do makaronu

    Pomimo tego, że istnieje wiele typów makaronów, zgodnie z włoską sztuką nakrywania do stołu, pasta (czyli makaron) powinien być serwowany w stosownych talerzach do makaronu. Są to talerze, które przypominają nasze, polskie głębokie talerze do zupy. Na stole ładnie prezentują się talerze do pasty z szerokim rantem (np. Churchill Bamboo). W talerzach do makaronu można podać także drobne przystawki - wtedy dobrze jest się zaopatrzyć w talerz o mniejszej pojemności (około 300ml). Do pasty lepiej jest mieć talerze o pojemności około 500ml. W naszej ofercie są zarówno talerze porcelanowe, białe, klasyczne (Ambition Simple, Ambition Desire, Churchill Profile, Churchill Bamboo) jak i odważniejsze talerze porcelanowe z serii Churchill Stonecast, Churchill Studio Prints). 

  • Talerze głębokie

    Przeróżne kształty, pojemności i kolory - oto nasza szeroka gama talerzy głębokich, stworzona z myślą o potrzebach hoteli, restauracji czy firm cateringowych. Z czego wynika tak ogromna różnorodność oferowanych przez nas produktów? Ponieważ w talerzu głębokim można serwować całą masę przeróżnych dań - może być to sałata, zupa z dodatkami, pierożki, curry, boeuf strogonow z kluseczkami, gulasz czy tysiące innych potraw. Posiadamy talerze głębokie okrągłe, idealnie sprawdzające się przy podawaniu zup. W naszym sklepie są także talerze głębokie asymetryczne, które z pewnością pięknie będą prezentować się w nowoczesnym wnętrzu. Są także naczynia głębokie z pięknej, ręcznie wykończonej porcelany Churchill (seria Stonecast, Studio Prints, Raku czy Vintage Prints). 

  • Talerze obiadowe

    Obiad to bodaj najważniejszy posiłek dnia. To właśnie to danie  jest najczęściej podawane w restauracjach. Dlatego tak ważne jest, by skompletować odpowiedni zestaw talerzy obiadowych. Nasz sklep z naczyniami dla horeca oferuje bardzo bogaty wybór dużych talerzy obiadowych dla hoteli, restauracji i firm cateringowych. Stawiamy przede wszystkim na wysokiej jakości talerze porcelanowe w kremowym lub śnieżnobiałym kolorze. W tego typu talerzach przoduje marka Ambition, która poszczycić się może wieloma liniami porcelanowymi, takimi jak Ambition Simple, Ambition Desire, Ambition Impress, Ambition Fala lub klasyczny Churchill Profile. Wśród tych talerzy obiadowych znaleźć można talerze o różnych średnicach oraz zarówno talerze okrągłe jak i kwadratowe. Jest to dobra inwestycja dla każdego typu restauracji, zapewniająca ciągłość produktów na rynku. Dla restauracji i hoteli luksusowych, chcących podkreślić swój status niebanalną porcelaną obiadową polecamy niezastąpioną porcelanę Churchill, która łączy wyjątkową wytrzymałość z finezyjnymi kolorami i kształtami talerzy obiadowych. Tu polecamy linię Churchill Stonecast, Churchill Raku,  oraz urocze Churchill Vintage Prints.

  • Talerze deserowe

    Puszysty serniczek, słodkie brownie lub porządny placek drożdżowy z owocami wygląda i smakuje jeszcze lepiej, gdy podamy go na pięknym talerzyku deserowym. Każda restauracja, hotel, kawiarnia czy firma oferująca usługi gastronomiczne (organizacja przyjęć, bankietów, konferencji, imprez targowych) musi mieć odpowiedni zapas talerzy deserowych. Nasz sklep Produkty HoReCa oferuje talerze deserowe białe porcelanowe (Ambition, Ariane, Arcoroc, Pasabahce) jak i bardziej nowoczesne, kolorowe rozwiązania z serii Churchill Raku, Stonecast czy Homespun. Każdy rodzaj restauracji znajdzie u nas coś dla siebie. Oferujemy pomoc w doborze koloru porcelanowych talerzy deserowych. Możemy zaproponować także rabaty przy hurtowych zamówieniach.

  • Talerze serwingowe
  • Talerze prezentacyjne

    Dla profesjonalistów przygotowujących sesje zdjęciowe jedzenia dla hoteli, restauracji czy kawiarni lub prowadzących akcje promocyjne w mediach społecznościowych ważne jest, by każdy detal zdjęcia był perfekcyjny. Oprócz wspaniałego dania idealny i wyjątkowy, przykuwający uwagę i uwypuklający walory jedzenia musi być talerz. Z tego powodu dobrze jest robić sesje zdjęciowe gastronomiczne na talerzach prezentacyjnych, czyli wyjątkowych naczyniach, z których nie korzysta się na co dzień w restauracji. Możemy zaproponować talerze prezentacyjne takich firm jak Ambition Simple, Ambition Desire, Churchill Bamboo, Churchill Profile. Oferujemy także profesjonalne doradztwo w kwestii wyboru idealnego talerza prezentacyjnego z innych linii porcelanowych z naszego sklepu. 

  • Miseczki na dipy

    Miseczki o małej pojemności, czasem nazywane kokilkami, to idealne naczynie na sos, dip, keczup, majonez, guacamole, hummus, pasty rybne, serowe, warzywne, pate, pasztety, kwaśną śmietanę czy posiekane zioła, które klient może własnoręcznie wsypać do podanej mu potrawy. Małe miseczki sprawdzają się również jako naczynia na "czekadełka", które serwuje coraz więcej restauracji. W małej miseczce można podać masło, twarożek, smalec do posmarowania ciepłego pieczywa, którym raczy się klient w oczekiwaniu na zamówione przez siebie danie. Mogą one również służyć do podania oliwek, anchois, marynowanych bądź świeżych warzyw. Miseczki na dipy przydadzą się również w pizzeriach do podania sosu pomidorowego lub czosnkowego. Posiadamy zarówno miseczki białe, porcelanowe (w tym również sztaplowane) jak i kolorową, bardzo wytrzymałą, urokliwą porcelanę w stylu rustykalnym Churchill Stonecast.

  • Miski
  • Naczynia emaliowane

    Naczynia emaliowane to bardzo specyficzny klimat, który nie wszystkim musi przypaść do gustu. Są jednak tacy restauratorzy czy hotelarze, którzy z uporem szukają talerzy czy półmisków emaliowanych, przywodzących na myśl stare, dobre czasy dzieciństwa i stołówek. Talerze emaliowane oferowane przez nasz sklep są specjalnie przygotowane do użytku stołowego i charakteryzują się neutralną, białą barwą a ozdobione są klasycznym, granatowym paskiem. Z serii emaliowanej posiadamy nie tylko różnego rodzaju talerze ale także kultowe, emaliowane kubki o różnych pojemnościach a także półmiski, talerze głębokie czy półmiski prostokątne. Emaliowane naczynia są genialnym wyborem dla oldschoolowego baru czy odważnej restauracji!

  • Pucharki do lodów

    Desery lodowe wyglądają efektownie w dobrze dobranych szklanych pucharkach do deserów. Kawiarnie, restauracje i hotele muszą zaopatrzyć się w odpowiednią ilość ładnego, deserowego szkła, w którym można serwować efektowne desery lodowe, sałatki owocowe, musy, puddingi, galaretki owocowe. Nowością w naszym sklepie Produkty HoReCa są kieliszki deserowe, czyli szklanki o intrygujących kształtach i o stosownej wielkości stworzone z myślą o eleganckim serwowaniu słodkości. W naszej ofercie znajdziecie także fikuśne pucharki lodowe o bardzo ciekawych, niesymetrycznych kształtach, które z pewnością oczarują waszych klientów. Co cieszy oko, bardziej cieszy także podniebienie! 

    W naszej ofercie: Arcoroc, Luminarc, Pasabahce, Durobor.

  • Półmiski

    Różnorodne półmiski mogą służyć do wielu celów. Półmiski duże, gastronomiczne, zrobione ze stali nierdzewnej są do serwowania małych przekąsek, zimnych galaret lub ciepłych dań. Dobrze sprawdzają się również w firmach kateringowych do podawania drobnych przekąsek lub prezentacji drobnych wyrobów cukierniczych. Bardziej elegancko prezentują się półmiski porcelanowe, które w każdej gastronomii znajdą wiele różnych zastosowań. Można bowiem podawać na nich mięsa, ryby (tu proponowany jest kształt owalny), dodatki do dań, sałaty, surówki, bukiety warzyw. W restauracjach, w których króluje zastawa Ambition Fala lub Ambition Kubiko dobrze jest dobrać półmiski kwadratowe, pasujące do podstawowej zastawy obiadowej. W naszej ofercie dla segmentu HoReCa znajdują się także półmiski porcelanowe z rantem (bardziej eleganckie) lub bez rantu (do użytku codziennego). Nasza porcelana jest wytrzymała, odporna na uszkodzenia oraz oraz sprosta wymaganiom termicznym niejednej potrawy.

  • Naczynia z kamionki

    Naczynia z kamionki są wyjątkowo trwałymi naczyniami i służą głównie do zapiekania potraw w wysokich temperaturach w piekarniku lub piecu. Największą zaletą naczyń z kamionki jest fakt, iż bardzo długo utrzymują swoją temperaturę, przez co dania w nich podawane nie stygną w przeciągu paru minut. Restauracje serwujące potrawy zapiekane potrzebują zatem naczyń, które będą miały doskonałe parametry techniczne oraz które estetycznie będą prezentowały się na stole. Zapraszamy do zapoznania się z dwoma markami naczyń kamionkowych:

  • Salaterki

    Jednym z elementarnych składników zastawy stołowej są salaterki. Z punktu widzenia stołowego savoir vivre jasne jest, że dań mięsnych, sałat, warzyw gotowanych na parze, bukietów surówek czy dodatków w postaci ziemniaków, ryżu, frytek nie należy podawać na zwykłym, płaskim talerzu obiadowym lecz w stosownej salaterce. To samo tyczy się dipów, sosów czy drobnych dodatków np. sosu guacamole, kwaśniej śmietany czy tartego sera. W sklepie Produkty HoReCa można znaleźć bardzo szeroki wybór salaterek o różnych kształtach, wykonanych z różnych materiałów i w różnych cenach. Możemy zaoferować:

    • salaterki porcelanowe (Churchill Profile, Churchill Bamboo, Churchill Brasserie, Ambition, Ariane)
    • salaterki szklane (Ambition Tokyo)
    • salaterki sztaplowane (Ambition Impress, Ambition Desire, Ambition Simple, Ariane Prime, Churchill Profile)
    • salaterki kwadratowe (Ambition Tokyo, Ambition Porto, Ambition Fala)

    Oferujemy profesjonalne doradztwo w kwestii doboru odpowiedniej ilości i rodzaju salaterek dla Twojej restauracji, hotelu bądź firmy kateringowej.

  • Sosjerki

    Jeśli w karcie dań hotelu lub restauracji figuruje mięso, które podaje się ze stosownym sosem, nie należy podawać mięsa obficie polanego sosem. Sos pieczeniowy, sos grzybowy, sos beszamelowy lub pomidorowy należy serwować w osobnych sosjerkach. Dzięki temu mięso wygląda estetycznie a każdy klient może wlać sobie tyle sosu, ile potrzebuje. Sosjerki obiadowe to przede wszystkim sosjerki porcelanowe. Oferujemy sosjerki o różnych pojemnościach: 250ml, 350ml, 425ml (największa z oferowanych przez nas pojemności). Sosjerki stalowe bardziej nadają się do ciepłych sosów deserowych, np malin na ciepło lub czekolady do polania deseru owocowego, lodowego lub ciasta. Mała sosjerka szklana Pasabahce również nadaje się do deserów. 

  • Wazy

    Ongiś ostoja niedzielnego stołu, dziś rzadziej używane naczynie - waza stołowa przetrwała wiele dekad i pomimo zmieniających się trendów w gastronomii i stołowym savoir vivre, nadal ma się dobrze. Oferowane przez nas wazy do zup to wysokiej jakości porcelana, odporna na obtłuczenia. Tego typu naczynia są szczególnie przydatne w stołówkach.

  • Naczynia ze szkła...

    Idealne rozwiązanie dla stołówek, barów, szkół, zakładów pracy - bardzo wytrzymałe i niebywale tanie szkło hartowane w kolorze białym, białe talerze deserowe, talerze obiadowe, pełne zestawy naczyń ze szkła hartowanego lidera rynku Arcoroc Restaurant.

na stronie
Widzisz 391 - 420 z 463 produktów